Pursuit of happyness

en filmrecension på G..



Denna filmen är en av de bättre filmerna 2000-talet producerat. Jag ryser i hela kroppen genom större delar av filmen. Otroligt välgjord och utan tvekan Will Smith's bästa prestation som skådespelare.

Handling: Will Smith spelar en man som investerat alla sina pengar på fel produkt. Han förlorar allt. Pank, inget hem, frun sticker. Men, han har sin son kvar(will smith's riktiga son!). Lyckas bli praktikant som börsmäklare. Filmen pratar mycket om begreppet "lycka", de pratar om att det kanske inte går att uppnå. Det är bara en ständig strävan, Pursuit. De refererar till "the declaration of independence". Den handlar i stort sett om en man som tyckte sig vara lika mycket värd "den amerikanska drömmen" som alla andra, trots hans förutsättningar satsade han allt för att nå sin lycka. Även om det betydde att han och sin son blev hemlösa under en tid.


Filmen är baserad på en sann historia och ser ni på filmen kolla då på sista scenen där Will Smith och hans son går över en gata i San Fransisco. En man passerar de och detta är han som historien är baserad på! Han var son till den man Will Smiths karaktär är baserad på. Häftigt tycker jag. Det är verkligen värt att se extra materialet också.

tårar av både skratt och sorg. Se filmen. Helt fantastisk.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0